|
|
Lån  


 
Annonce:


Hvad er et huseftersyn
Et huseftersyn er et professionelt hustjek, som foretages af en neutral byggesagkyndig. En byggesagkyndig gennemgår hver enkelt del af bygningen, og noterer synlige skader, tegn på skader og vurderer om bygningen er i dårligere stand end tilsvarende bygninger af samme alder.

Resultaterne af huseftersynet bliver beskrevet i en tilstandsrapport.

Fordelen for køber
Med tilstandsrapporten får du som køber et overblik over eventuelle skader på en bygning. Samtidig danner et huseftersyn og en tilstandsrapport grundlaget for, at du kan tegne en ejerskifteforsikring.

Fordelen for sælger
For sælger kan præsentere en tilstandsrapport, et tilbud om ejerskifteforsikring, inden købsaftalen bliver skrevet under, fritages han for et 10-årigt ansvar for skjulte skader. Sælger skal betale den halve ejerskifteforsikringspræmie.

Sælger bestiller huseftersynet
Det er sælger, der bestiller huseftersynet, på en af to måder:

Sælger bestiller huseftersynet direkte hos en byggesagkyndig uden om mægleren
Sælger beder mægleren bestille et huseftersyn gennem et forsikringsselskab.

I begge tilfælde gælder det, at ejendomsmægleren ikke må foreslå en bestemt byggesagkyndig eller være involveret i afregningen af vedkommende.

Som sælger har du ansvaret for fejl og mangler ved huset i op til 10 år efter salget. Men du kan blive fritaget for dette ansvar ved at præsentere køberen af dit hus for en tilstandsrapport og et tilbud om en ejerskifteforsikring, hvor du skal betale et beløb
svarende til halvdelen af forsikringspræmien.

Både tilstandsrapport og tilbuddet om ejerskifteforsikring skal foreligge, inden køberen skriver under på købsaftalen. Tilstandsrapporten omfatter skader på bygningen, men ikke ulovlige installationer eller forhold uden for bygningen (f.eks. forurenet jord).

Opsumering
Ejendomsmægleren skal informere dig om huseftersynsordningen, men må altså ikke henvise dig til en byggesagkyndige.

Det er ikke ejendomsmæglerens ansvar at få udarbejdet en tilstandsrapport, det er sælges ansvar.
Ejendomsmægleren kan sætte dig i kontakt med et forsikringsselskab, som kan udpege en bygningssagkyndig.
Ordningen er frivillig, men uden tilstandsrapporten og et tilbud om ejerskifteforsikring kan du komme til at hænge økonomisk på skjulte fejl og mangler ved boligen i op til 10 år.byggeleder søges byggeleder job byggeledelse bygge og anlæg

Kategorier på sider:

Hvad er et huseftersyn Hvad er et energimrke Byggeregler Hvorfor byggeledelse Huskeliste ved byggeri Muligheder huseftersyn Klager over tilstandsrapport Hvis mangler overses Gode rd byggeri Trimmet Byggeri Byggesagkyndig diverse Tilstandsrapport Fr du bygger Tjekliste til byggesagkyndig


 Du er her: Byggesagkyndig - Netannoncer Byggesagkyndig - byggeleder søges byggeleder job byggeledelse bygge og anlæg