Et "Energimærke" er et officielt stykke papir fra en godkendt byggesagkyndig, der gennemgår en boligs energimæssige tilstand. Ifølge loven skal boligejeren få lavet et sådant energimærke, ved salg af boligen. Ifølge loven er formålet med rapporten at dokumentere boligens energiforbrug og medvirke til at mindske miljøbelastningen fra den samlede boligmasse.
På Energimærket angives en karakter for boligens energimæssige tilstand på tre områder: varme, el og vand. Karaktererne er enten A, B eller C. A er bedst og C er dårligst. Da varme oftest er den største energiomkostning i boligen underinddeles karakteren på en skala fra 1 til 5 (1 er bedst). Det betyder altså at varmen vurderes på en karakterskala fra A1 (bedst) til C5 (dårligst).
Den byggesagkyndige anfører også det beregnede årlige forbrug af f.eks. olie, gas eller fjernvarme og de samlede udgifter til opvarmningen. Til svarende indeholder Energimærket oplysninger om det beregnede forbrug af el og vand og udgifterne hertil.
Boligens miljøbelastning kan også læses ud fra Energimærket. Konsulenten beregner den samlede CO2 udledning i forbindelse med opvarmningen. Denne miljøbelastning afhænger af opvarmningsformen, isoleringen og antal/art af el-apparater i boligen.
I Energiplanen kan du læse, hvilke forslag energikonsulenten har til at mindske energiforbruget og dermed miljø belastningen. Det kan eksempelvis være ekstra isolering, termoruder eller eventuelt udskiftning af de hårde hvidevarer i boligen.
byggeleder søges byggeleder job byggeledelse bygge og anlæg
Kategorier på sider:
Klager over tilstandsrapport Tilstandsrapport Fr du bygger Huskeliste ved byggeri Byggesagkyndig diverse Byggeregler Hvad er et energimrke Hvad er et huseftersyn Trimmet Byggeri Tjekliste til byggesagkyndig Hvis mangler overses Gode rd byggeri Hvorfor byggeledelse Muligheder huseftersyn
Du er her: Byggesagkyndig - Netannoncer
Byggesagkyndig - byggeleder søges byggeleder job byggeledelse bygge og anlæg